2.januar

Kongens nyttårstaler berører alltid.
Deler med dere noe av talen hans her:
Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i.
Vi vet så lite om det som skal møte oss. Uvissheten gjør oss alle sårbare. Det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, se hverandre, huske å gi hverandre de gode ordene. Og bære hverandre om det trengs.”

Husk at du om nå ikke ser noen annen utvei, der har jeg vært mange ganger. Men sannheten er at smerten som er så uutholdelig her og nå, går over. Men jeg vet hvor vondt det er.
Jeg var innlagt i nesten et år. Ville dø hver dag. Husker jeg satt som jeg pleide på en benk på morgenen. Så leger og sykepleiere gå på jobb, og jeg fikk en sannhet i meg. Her kommer jeg til å være resten av mitt liv. Jeg kommer til å se dette hver dag. Bære denne smerten hver eneste dag. Utenfor samfunnet.
Men jeg ble altså skrevet ut et halvt år senere. Den sannheten var en løgn. Smerten varte lenge, men den tok slutt.
Smerten kan komme tilbake, men jeg lover deg du får hvile fra den også.
Livet skifter hele tiden. Smerten kommer, men det gjør også freden og lykken. Stol på det.
Som kongen sier, noen ganger må vi bære hverandre.
Våg å be om hjelp.

Akvarell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no